top of page
Morning Mist over Bomen

Over

Via deze weg vertellen we graag wat meer over onszelf en het ontstaan van Natuurlijk Gekruid. Geen paniek, we gaan jullie niet overladen met te veel info over onszelf want het gaat niet over ons als Natuurlijk Gekruid maar over ons als 'u en ik', als samen in verbondenheid als mens, samen met de natuur.

Na 20 jaar ervaring als verpleegkundige, ervaring in de meest bijzondere vorm van ‘zijn’ tijdens de palliatieve thuiszorg, ervaring in het begeleiden en zorg dragen voor mensen, ervaringen met ups maar ook downs, hebben we beslist onze droom achterna te gaan, te durven springen.


Jaren liep ik met de droom om iets te doen met de natuur in combinatie met de zorg voor anderen want zorgen voor mensen en verbinding: daar word ik blij van, net als van de natuur in al zijn facetten. Dikwijls kwam de vraag in mezelf op: “Wat als we niets hebben, kunnen we dan overleven met wat de natuur ons geeft?" Maar waarom altijd die vragen en het blijven dromen… We gaan DOEN.

Een pittige herboristenstudie maakte de wens groter en stilletjes aan werden dromen werkelijkheid. We willen delen wat we hebben, mensen de voordelen van de natuur laten ervaren, zorgen dragen ‘voor’ in al zijn facetten en dicht bij de natuur zijn. De ervaring als verpleegkundige, de opleiding als herboriste en de natuur zijn voor ons de ideale mix om jullie te helpen en te ondersteunen.

Maar er is meer wat de cirkel rond maakt: De voeling van de natuur is me van kind af aan mee gegeven. Voor mijn grootvader bestond er geen onkruid, alles had wel een werking en met de handen in de aarde zitten was dan ook dagelijkse kost. Zalfjes maakte hij in zijn stal, wat we nu eerder een atelier zouden noemen 😊 en iedereen kon hij wel helpen. Als kind durfde we nooit hoesten in het bijzijn van opa want dan volgde zonder meer de zelfgemaakte fles vlierbessensiroop. De grote lindeboom stond te pronken in de tuin en na de oogst hing deze in de jutten zakken te drogen onder de schuil.  Voor ons voelt dit bijzonder, want net op de plaats waar opa zijn bereidingen maakte, is nu onze garage die we omgebouwd hebben tot Natuurlijk Gekruid. We zijn fier en trots dit te realiseren en weten zeker dat er een paar goedkeurende ogen vanuit het hemelse bestaan zullen mee kijken.

Kruidige groeten.

Sofie Castermans
 

Super Health Food
Over: Over ons
bottom of page