top of page
Zalf

Handgemaakte bereidingen

Omdat welzijn en beleving verder gaat dan het drinken van een kruideninfuus streven we ook naar handgemaakte producten in ons gamma. Toch moeten we hier nog even geduld voor hebben. Wij doen er momenteel alles om deze producten in ons aanbod te krijgen maar de Belgische wetgeving voorziet hier een hele procedure die veel tijd in beslag neemt alvorens we deze pure en ambachtelijke producten mogen aanbieden. Maar vraag ons gerust al om informatie als u hier meer over wilt weten.

Ons handgemaakt gamma zal bestaan uit:

 • Tincturen: dit zijn kruidenbereidingen die een gezondheidsbevorderende werking hebben.
  De planten worden op alcohol gezet en hebben zo de kans om gedurende 6 weken hun werkzame stoffen af te geven aan de alcohol. Iedere dag wordt er gedurende deze 6 weken aan de tinctuur gewerkt. Na 6 weken gaan we dit zeven en bottelen in kleine bruine flessen van 20ml met een druppeltellertje. Het voordeel is dat ze zeer werkzaam zijn, handig en snel in gebruik. De tincturen waarmee we zullen starten zijn die van salie, propolis, meidoorn, rozemarijn, mariadistel en citroenmelise.

 • Kruidenzout: als basis voor ons kruidenzout gebruiken we zuiver Keltisch zeezout, gemengd met zeer smaakvolle kruiden zoals brandnetel. Zeer lekker op gebakken aardappelen of een omelet.

 • Stoombadjes voor het gelaat: kruiden kunnen zeer weldadig zijn voor het gelaat. We stellen de kruiden voor u op maat samen zodat u thuis kunt genieten van een heerlijk stoombadje.

 • Dagcreme: deze maken we met de grootste zorg voor uw huid, volledig met natuurlijk producten. Deze bottelen we ook in gekleurde potjes van 60 ml zodat de kwaliteit niet verloren gaat door het licht dat door de potjes komt. De dagcreme kan voor elk huidtype bereid worden.

 • Vlierbloesemsiroop: een zeer lekkere siroop die wordt gemaakt van de vlierbloesem en die zich ideaal leent als uitstekend aperitief in een glas witte wijn of cava. De vlierbloesem bevat veel etherische olie waardoor de smaak fris en zeer bijzonder is.

 • Vlierbessensiroop: dit behoort echt wel tot de ambachtelijke bereidingen en is niet te vergelijken met het vlierbessensap die u in de rekken van een grootwarenhuis kan vinden. Er worden ook nog andere kruiden aan toegevoegd zoals tijm, sali, anijs enz.

 • Rammenas- honingsiroop: rammenas is een groente met een zeer medicinale werking. Kan ook veilig bij kinderen ingezet worden. Het heeft vooral een preventieve werking.
   

Stel uw vragen gerust en we helpen u graag verder. Onze etiketten zullen zoals het moet voorzien zijn van alle ingrediënten, bereidings- en houdbaarheid datum.

Producten: Producten
bottom of page