top of page
Muntthee

Kruiden/Thee

Kruiden zijn tegenwoordig een alledaags iets; iedereen gebruikt er op de één of andere manier wel of is er mee bekend. Toch merken we ook nog alle dagen dat de werking zeer onbekend is. Zo kan je bijvoorbeeld niet elk deel gebruiken, of van bepaalde kruiden kan het blad heel heilzaam zijn en de wortel giftig of omgekeerd. Ook niet alle inhoudsstoffen (werkzame stoffen) van de kruiden kunnen in alle toepassingen gebruikt worden. Maar geen nood, binnen Natuurlijk Gekruid helpen we je graag verder met advies om onze kruiden veilig te gebruiken.

Thee is een term die we makkelijk in de volksmond gebruiken maar toch zijn er hier heel wat misverstanden over. De naam 'thee' komt van de theeplant; een cafeïnerijke plant die als genotsmiddel wordt gebruikt en niet tot de kruiden behoort zoals bijvoorbeeld groene thee, maar toch kan deze plant ook veel voordelen hebben in kruidenmengelingen. De thee van kruiden zoals wij die kennen of gebruiken wordt een "kruideninfuus" genoemd.

 

Afhankelijk van het soort kruid dat we kiezen en of we er een mengeling mee maken zal het kruideninfuus een andere kleur, geur en smaak hebben, maar zal het infuus ook anders moeten gedronken worden; zeker als we dit gaan gebruiken om de gezondheid te ondersteunen. Ook gebruiken we verschillende delen van de plant. Bij de brandnetel kan dit om het blad of de wortel gaan, bij kamille gaat het om de bloem, enz.

Maar een kruideninfuus/thee dient natuurlijk ook om te genieten, onze dag goed te starten, heerlijk een kopje in fijn gezelschap, echte verwennerij voor lichaam en geest. Want als we kunnen genieten biedt dat al tal van voordelen! Dus u kan dit zeker ook kiezen op vlak van geur en smaak.

We helpen u vrijblijvend graag verder en luisteren met veel plezier naar uw wensen om zo samen de juiste kruiden voor uw kruideninfuus uit te kiezen. Hebt u al een favoriete smaak of een favoriet kruid waar u niet meer zonder kunt? 😊 Super, de kans is groot dat we dit in ons assortiment hebben of u een waardig alternatief kunnen aanbieden.

We splitsen ons kruidenaanbod op in 3 categoriën:

Kruiden voor kruideninfuus (thee)

Dit kan onze gezondheid ondersteunen of bevorderen maar kan ook gewoon zijn om te genieten of om onze dag goed te beginnen. We hebben voor deze categorie losse, gedroogde kruiden voor warme dranken én voor koude dranken (ice of cold thee). Indien gewenst maken wij ook kruidenmengelingen op maat waar we rekening houden met persoonlijke wensen, waarvoor de kruiden moeten dienen, enz.

Keukenkruiden

Dit kunnen enkelvoudige kruiden zijn zoals bijvoorbeeld peterselie, nootmuskaat, peper, enz, maar ook samengestelde kruiden zoals viskruiden, barbequemix, kipkruiden, enz.

Gin kruiden

We starten met 10 soorten ginkruiden die we hebben uitgekozen: een aantal algemene kruiden voor gin maar ook een paar specifieke kruiden die uw ginmoment nog aangenamer maken.

We helpen u graag vrijblijvend verder met het uitkiezen van bekende en minder bekende kruiden.
Kom gerust even langs tijdens onze openingsuren.


Bent u hier onzeker in of wenst u dat we even in alle rust kijken naar wat kruiden voor u kunnen betekenen; maak dan gerust een afspraak.

Producten: Producten
bottom of page